آنچه پدرها نمی‌گویند (فشارهای روانی پدر شدن)

آنچه پدرها نمی‌گویند (فشارهای روانی پدر شدن)

پدر شدن تغییری بزرگ در زندگی است که معمولاً علی‌رغم هیجان زیاد، با مجموعه‌ای از فشارهای روانی، اضطراب و احساس مسئولیت همراه است.

لحظه‌ای که یک مرد متوجه می‌شود قرار است پدر شود، تغییراتی در هویت او رخ می‌دهد. او از یک فرد مستقل و یک همسر به نقش‌های جدیدی هم‌چون شریک تربیتی، مراقب و یک الگو تبدیل می‌شود.

این تغییر می‌تواند احساس تردید و عدم قطعیت را به همراه داشته باشد و سوالات متداولی را ایجاد کند: آیا برای این کار آماده‌ام؟ آیا پدر خوبی خواهم بود؟ این گونه سوالات اغلب به احساس اضطراب دامن می‌زنند.

از سوی دیگر، انتظارات اجتماعی این انتقال را پیچیده‌تر می‌کنند. تصور "پدر ایده‌آل"، کسی که به‌راحتی کار، پرورش فرزند و زندگی شخصی را متعادل می‌کند، می‌تواند استرس مضاعفی ایجاد کند.

فشارهای مالی نیز نقش مهمی دارند. پدران جدید اغلب با نگرانی‌هایی درباره هزینه‌های مرتبط با پرورش فرزند، از جمله تأمین نیازها و هزینه‌های مربوط به نگهداری و تحصیل، مواجه هستند. و واقعیت این است که میل به تأمین آینده‌ای امن برای فرزندان، می‌تواند هم انگیزه‌بخش و هم فلج‌کننده باشد.

اما علی‌رغم هیجانات گسترده و گاهاً متناقضی که ممکن است مردان در انتقال به نقش پدری تجربه کنند، مسائلی هست که موجب می‌شود نتوانند درمورد این احساسات با دیگران صحبت کنند و یا شکایتی داشته باشند.
«این زنان هستند که ۹ ماه حمل نوزاد در شکم خود را تحمل می‌کنند»، «این زنان هستند که تغییرات هورمونی و جسمی زیادی را در طول دوره بارداری و پس از زایمان تجربه می‌کنند»، «این مادران هستند که ممکن است برای مراقبت از فرزند خود فعالیت‌های تحصیلی یا شغلی خود را محدود کنند و زمان زیادی از روز را صرف مراقبت از فرزند تازه متولد شده نمایند». تمام این گزاره‌ها حقیقت دارد، اما این بدان معنا نیست که پدر شدن تجربه‌ای آسان و کم‌دردسر است.

مهم است که پدران در این دوره به سلامت عاطفی خود توجه کنند. سفر هر پدر منحصر به فرد است و اگرچه این مسیر ممکن است چالش‌برانگیز باشد، اما در عین حال فوق‌العاده ارزشمند است.

خبرنامه ایمیلی ما را دنبال می‌کنید؟

برای دریافت جدیدترین مطالب ما در خبرنامه هیلان عضو شوید

Please make sure that AcyMailing is installed and activated.