آیا تا به حال فکر کردهاید اگر شرایط متفاوت بود ما چگونه آدمی بودیم؟
اگر خانواده مهاجرت کرده بود زندگی کنونیمان چگونه بود؟
اگر مادرم با مرد متفاوتی از پدرم ازدواج کرده بود شرایط الان چگونه بود؟
تعمق در مورد زندگیهای جایگزین میتواند بسیار سرگرمکننده، مملو از اشتیاق و گاه حسرت باشد.
خیلی از ما زمانی را صرف زندگیهایی که هرگز اتفاق نیفتادند اما میتوانستند رخ دهند، میکنیم.
آندرو میلر نویسنده پیشنهاد میدهد که میتوانیم خیالپردازیهایی در این باره داشته باشیم و تلاش کنیم که بفهمیم خیالپردازیهایمان در مورد زندگیهایی که اکنون داریم چه میگویند. از درون این تفکرات میتوانیم پی به کسی ببریم که واقعا هستیم.
ایده میلر برای گفتگو کردن با زندگیهای نزیستهمان تقریبا شبیه یک تمرین درمان گشتالت است، در این تمرین ما فرد، احساس یا رویایمان را روی یک صندلی خالی روبرویمان تصور میکنیم
ما با این قسمت از وجودمان گفتگویی میکنیم که جنبههایی ناشناخته از وجودمان را بالا میآورد. این تمرین با ذهنآگاهی زیاد انجام میشود بدون اینکه در داستانها و خاطرات قدیمی دربیفتیم. نگاه کردن به زندگی نزیستهمان میتواند اینجا و اکنون اتفاق بیفتد یعنی تنها زمان و مکانی که میشود در آن کاری کرد.
تعمق کردن نباید با نگرانی اشتباه گرفته شود، همچنین این تعمق به معنای چیزهایی مانند گذشته که نمیتوان تغییرشان داد نیز نیست. خوشبختی دوست داشتن زندگیتان با همه واقعیت موجود است. این خوشبختی اشکها و سایههایی از درد و امید وجودی ما است. بسیار خوب است که بدانیم چه کسی هستیم و با حقایق ناراحتکنندهای از انتخابهای بد، آسیبهای روانی و بدشانسیها روبرو شویم. خوب است که اشک بریزیم و حسرت و اشتیاق خود را ابراز کنیم.
تا زمانی که این تصور از زندگیای که نداشتهایم اما میتوانستیم داشته باشیم احساس تواناییهای بالقوه ما را افزایش دهد به ما احساس سرزندگی و شادی بیشتری میدهد اما از طرف دیگر، ممکن است این تصورات را به منظور فرار از مسئولیت زندگی کنونیمان به کار ببریم، اگر تنها کاری که انجام میدهیم فرار از واقعیت و اجتناب از تواناییهای بالقوهمان باشد زندگی کسلکنندهتر و احساس سرزندگی کمرنگتر خواهد بود.
صرفنظر از اینکه چه انتخابهایی کردهاید شما همچنان مانند همه انسانها نفس میکشید، مانند همه انسانها شکستهایی را متحمل میشوید و در مورد زندگیای که میتوانستید طور دیگری داشته باشید تعمق میکنید، با این حال بهتر است بدانید که احساس خوشبختی کمتر به محتوای زندگیتان مربوط میشود بلکه بیشتر به احساس ارتباط و پیوستگی خود و بودن در "اینجا و اکنون" مربوط میشود.
آخرین مطالب
مطالب پربازدید
خبرنامه ایمیلی ما را دنبال میکنید؟
Please make sure that AcyMailing is installed and activated.