مدرسه را دوست ندارم.
اگر شما هم بچه مدرسهای در خانه دارید، احتمالا این جمله را از فرزند خود شنیدهاید که «من مدرسه رو دوست ندارم؛ دلم نمیخواد برم مدرسه». شنیدن این جمله از بچهها، آن هم در ابتدای سال تحصیلی، میتواند تیر خلاصی به امیدهای والدین برای آغاز یک سال تحصیلی خوب و آرام باشد!
اما نگران نباشید؛ بیشتر مواقع مسئله این نیست که فرزند شما از مدرسه متنفر است. بلکه معمولاً پای یک مشکل یا هیجان منفی قابل حل در میان است.
پس؛
۱. پیش از اینکه تلاش کنید نظر فرزندتان را نسبت به مدرسه تغییر دهید، بفهمید که مشکل اصلی کجاست.
اضطراب جدا شدن از والدین، ترس از مواجه شدن با افراد ناآشنا، ضعف مهارتهای اجتماعی، ضعف درسی یا ترس از ارزیابی، ناراحتی برای از دست رفتن اوقات فراغت و ... همگی از جمله دلایلی هستند که میتوانند باعث شوند فرزند شما مدرسه رفتن را دوست نداشته باشد.
۲. مشکل را از موقعیت تفکیک کنید.
این یک واقعیت است که ما گاهی نمیتوانیم شرایط یا موقعیت فعلی را تغییر دهیم، اما قادریم تا مشکل موجود در موقعیت را حل کنیم. زمانی که شما سعی میکنید بدون فشار، علت بی علاقگی فرزندتان نسبت به مدرسه را بفهمید و درباره آن صحبت کنید، شما و کودکتان توانستهاید «مشکل» را از «موقعیت» تفکیک کنید. به عبارت دیگر، گفتگوی شما درباره علت ناراحتی فرزندتان به او و شما نشان میدهد که مشکل «مدرسه» نیست، بلکه «مسئلهای درباره مدرسه» است.
۳. احساسات و دیدگاه کودک یا نوجوان خود را بپذیرید.
به خاطر داشته باشید که پذیرش احساسات و دیدگاهها به معنای تأیید آنها نیست. بلکه به این معناست که آنها را به عنوان شرایطی که در حال حاضر جریان دارد و بر تصمیمهای فرزندتان تأثیر میگذارد، بپذیرید و درباره آنها کنجکاو باشید. حتی اگر هدف نهایی شما تغییر این احساسات و دیدگاهها باشد، باید بتوانید ابتدا به درک و شناخت درستی از آن برسید.
۴. شرایط موجود را به عنوان یک «مسئله قابل حل شدن» مطرح کنید.
بعد از درک و شناخت صحیح درباره علت بی علاقگی فرزندتان به مدرسه و همدلی با احساسات او، زمان آن رسیده است که به کمک هم راهحلی برای شرایط موجود پیدا کنید.
مثلاً: «خب من فهمیدم که تو نگرانی که نتونی توی مدرسه دوست پیدا کنی و بچهها اذیتت کنن. پس باید یه فکری براش بکنیم. به نظرت چطور میشه اینو حل کرد؟!»
شما ممکن است راهحلهای پیشنهادی داشته باشید و یا از ایدههای فرزندتان کمک بگیرید. اما به خاطر داشته باشید که این حل مسئله باید شبیه به یک فرایند مشارکتی باشد، نه صرفاً نصیحتهای بزرگسالانه!
و در آخر؛
مطمئنا برای اینکه به نتیجه برسید و فرزند شما بتواند خود را با شرایط جدید وفق بدهد، نیاز به زمان دارید. پس این مکالمات را در یک موقعیت آرام و بدون تنش پیش ببرید. و فراموش نکنید که ممکن است بارها و بارها نیاز باشد تا این گفتگو را از سر بگیرید. پس صبور باشید.
آخرین مطالب
مطالب پربازدید
خبرنامه ایمیلی ما را دنبال میکنید؟
Please make sure that AcyMailing is installed and activated.