برای احساس تنهایی مان در طول دوران قرنطینه چه کاری میتوانیم انجام دهیم؟
تنهایی یک حالت ذهنی ناخوشایند است؛ فرقی ندارد که در حال گذراندن یک پاندمی جهانی باشیم یا جمعه را به تنهایی پای تلویزیون یا فضای مجازی بگذرانیم.
برای افرادی که در دوران بحران کرونا مجردند، تنهایی و انزوا ممکن است حتی از خود ویروس نیز حادتر و جدیتر باشد. با توجه به اینکه برای جلوگیری از انتقال ویروس، فاصلهگذاری اجتماعی توصیه میشود ارتباط گرفتن و دیدن دوستان قدیمی نیز چالشزاست چه برسد به اینکه بخواهید برای برقراری رابطه عاطفی، ارتباط عمیقتری برقرار کنید.
در پژوهشی پیرامون بررسی اثرات ویروس کرونا، ۸۰ درصد افراد احساس تنهایی، افسردگی، ناامیدی یا عصبی بودن را گزارش کردند. در مقایسه با پژوهشی در مورد احساس تنهایی در سال ۲۰۱۸ که نشان میداد ۴۶ درصد افراد بالاتر از ۱۸ سال معمولا احساس تنهایی را تجربه میکنند، افزایش واقعا چشمگیر بود.
در طول دهه گذشته دوستیابی آنلاین به روالی معمول برای دهها هزار انسان مجرد تبدیل شده است. کووید ۱۹ نیز دوستیابی آنلاین را به بالاترین حد خود رسانده زیرا افراد فرصت کمتری برای مدل قدیمی ارتباط رو در رو دارند. اما آیا این مسئله اتفاق خوبی است؟
منافع دوستیابی به سبک کووید
ترس از دشواریهای ناشی از کرونا ممکن است در طولانیمدت یکی از منافع این سبک دوستیابی باشد. دلایل زیادی وجود دارد که دوستیابی در طول این پاندمی میتواند یکی از بهترین تجارب زندگی شما باشد:
سرعت دوستیابی را کاهش میدهد.
تنهایی دشوار است و میتواند افراد را به سمت روابط تکانشی سوق دهد. دوستیابی در این دوران افراد را وادار میکند که اندکی درنگ کنند و تکانهی دیدن کسی و صمیمی شدن سریع با او را به تاخیر بیاندازند. اگر بخواهم از منظری سنتی تر بگویم فرایند خواستگاری بنا به ضرورت ناشی از این ویروس طولانیتر میشود که احتمال ارتباطی خالصانه و واقعیتر را افزایش میدهد. گذشته از تمامی اینها، شما برای کسی خطر میکنید که ارزشش را دارد، که برای مدت َطولانیتری او را شناختهاید.
اولویتهای واضحی را ایجاد میکند.
کووید ۱۹ فرهنگ مان را تغییر داده است. ما را واداشته به اینکه اولویتها و ارزشهایمان را بررسی کنیم که این برای دوستیابی اتفاق مثبتی ست. وقتی پارتنرهای احتمالی از اولویتهای درونیشان آگاه باشند، این احتمال بعضی از قرار ملاقاتها و انرژی گذاشتنهای غیرضروری را از بین میبرد. اگر در طول چنین دورانی فرد مقابلتان آسیبرسان باشد، شما نیز ممکن است تحمل کمتری داشته باشید و چنین افرادی را سریعتر کنار بگذارید.
رابطه با خود.
تنها بودن و اجبار به گزینشی عمل کردن به دلیل پاندمی به افراد این فرصت را میدهد که روابطشان با خودشان را ارتقا دهند. حتی در طول زمانهای تنهایی، فرصتی برای خوداکتشافی و رشد وجود دارد. اینکه یاد بگیریم خودمان را دوست داشته باشیم و به خودمان عشق بورزیم برای داشتن ارتباط سالم با دیگری حیاتی است. هر چه بیشتر خودتان را بشناسید، ارتباطتان با دیگران نیز وضوح بیشتری پیدا میکند.
راهبردهایی برای مقابله با تنهایی
تنهایی یک هیجان بهنجار انسانی است که هر کسی از زمانی به زمان دیگر تجربهاش میکند. حتی اگر اینطور بنظر نرسد، این احساس فروکش خواهد کرد و ممکن است تا ابد این احساس را تجربه نکنید. مهم است به یاد داشته باشید که تنهایی موقتی است، هرچند ممکن است در آن لحظه به شکل فاجعهباری همیشگی بنظر برسد. اگر شما احساس تنهایی میکنید، تعدادی از این راهبردها را برای مدیریت کردن این احساس امتحان کنید:
مسیر افکارتان را ثبت کنید. احساس تنهایی میتواند باعث شود افکار مخرب یا نادرستی پیدا کنیم. افکار و احساساتتان را ثبت کنید و به قضاوتهایی که در مورد خودتان میکنید توجه کنید. اگر متوجه شدید که هنگام فکر کردن به خودتان شفقت کمتری دارید، برای جایگزین کردن آن افکار با فکرهای منصفانهتر، آگاهانه تلاش کنید. برای مثال، اگر تنهایی باعث میشود فکر کنید «من دوست داشتنی نیستم»، تلاش کنید این فکر را جایگزین کنید «من صفات مثبت بسیاری دارم که سزاوار دوست داشته شدن هستند». هرچه بیشتر این مهارت را تمرین کنید، آسانتر میشود.
با دوستان و عزیزانتان ارتباط برقرار کنید. مدلهای متفاوتی از عشق وجود دارد و غالبا ما روابط کنونی مان را بدیهی میپنداریم و نادیده میگیریم زیرا بر آن چیزی تمرکز میکنیم که در حال از دست دادنش هستیم. با دوستان و خانوادتان ارتباط تلفنی و تصویری برقرار کنید؛ و در زمان مناسب و شرایط امن آنها را حضوری ببینید. روابط صمیمی شما مهم هستند و در طولانیمدت به احتمال بیشتری در کنارتان میمانند تا غریبهای که در اینترنت پیدا کردهاید.
تمرکزتان را تغییر دهید. فکر کردن و صحبت کردن مداوم در مورد چیزی که بیشترین آسیب را به شما میرساند آسان است اما خیلی کمککننده نیست. احساستان را احساس کنید، چه شما از آن مطلع باشید چه نباشید حضور دارند اما به طور وسواسگونه درگیر تنهاییتان نشوید که باعث میشود فاجعه بزرگ و بزرگتر شود. پس از اینکه به احساسات خود توجه لازم را نشان دادید، آگاهانه تصمیم بگیرید که از ذهنتان خارج شوید. به پیاده روی بروید ، خود را سرگرم کنید، یک غذای مفصل برای خود بپزید. هر کاری که باعث حواس پرتی مثبت می شود را انجام دهید تا حالت ذهنیتان تغییر کند.
تنهایی میتواند سازنده باشد اگر به آن اجازه دهیم. از افکارتان آگاه باشید و با خودتان با ملایمت رفتار کنید. از این فرصت استفاده کنید تا به خودتان یادآوری کنید از چه چیزهایی لذت میبرید، از خودتان بعنوان فرد مجردی که خودش تصمیم میگیرد چه چیزی بخورد، چه چیزی را تماشا کند و کجا برود.
ممکن است در جلب رضایت شرکای عاطفیتان گیر کرده باشید و فراموش کردهاید که میتوانید به جایی بروید که واقعا برایتان لذتبخش است. ممکن است به یک سریال تلویزیونی علاقهای نداشته باشید و دیگر مجبور نباشید قسمت دیگری از این سریال را به این دلیل که شریک صمیمیتان عاشقش بوده تماشا کنید.
جایی در سالهای آتی، زمانی که در رابطه عاطفی قرار میگیرید، ممکن است به عقب نگاه کنید و آرزو کنید که ای کاش از آن استفاده بیشتری میکردید. فکر میکنید در آینده آرزو میکنید که ای کاش چه کاری را در زمان مجردیتان انجام داده بودید؟ آن را انجام دهید. از تنهایی تان نسبت به بودن با فردی که مناسبتان نیست کمتر بترسید. تا زمانی که فرد مناسبتان را پیدا کنید، به شناخت و دوست داشتن خودتان بپردازید.
آخرین مطالب
مطالب پربازدید
خبرنامه ایمیلی ما را دنبال میکنید؟
Please make sure that AcyMailing is installed and activated.