چطور مستقل بازی کردن را در کودکان تقویت کنیم؟
بازی کردن با فرزندان یکی از لذتهای والد بودن است، اما همیشه نمیتوانیم این کار را انجام دهیم. در این مواقع، شما باید فرزندتان را به مستقلانه بازی کردن تشویق کنید.
از سوی دیگر، وقتی کودکان به تنهایی بازی میکنند، تخیل و خلاقیت را در خود پرورش میدهند، استقلال عمل، پشتکار و مهارتهای حل مسئله را ایجاد میکنند و صبر و انعطافپذیری را میآموزند.
اما چطور میتوانیم به فرزندانمان کمک کنیم تا توانایی مستقلانه بازی کردن را در خود پرورش دهند؟
محیط مناسبی را برای بازی آزاد آنها فراهم کنید.
سعی کنید محیط هر چند کوچکی را برای فرزندانتان ترتیب دهید که بتوانند با خیال راحت و بدون نگرانی از صدمه دیدن، چیزها را به طور مستقل کشف کنند. تا زمانی که فرزندتان ترس از آسیب دیدن نداشته باشد، میتواند غرق در اکتشاف و کنجکاوی شود.
این مسئله درباره والدین نیز صدق میکند؛ زمانی که شما از امنیت فرزند خود و مرتب بودن اوضاع اطمینان خاطر داشته باشید کمتر نیاز به تذکر دادن، دخالت کردن و محدود کردن فعالیت اکتشافی و خودمختارانه کودک خود خواهید داشت.
به جای اسباب بازیهای الکترونیکی، اسباببازیهایی که حواس پنجگانه و یا خلاقیت کودکان را درگیر میکند، در اختیار آنها قرار دهید.
بسیاری از والدین ممکن است برای آسانتر کردن فرزندپروری، یک تلفن همراه یا تبلت به فرزندشان بدهند. اما وقتی کودکان به محتوای پر سر و صدا و پر هرج و مرج بازیهای ویدیویی مورد علاقه خود یا گیمرهای یوتیوب عادت کنند، ممکن است دامنه توجه کوتاهتری نسبت به محرکهای طبیعی محیط داشته باشند. به عبارت دیگر، کودکی که به بازیهای مهیج، پر سر و صدا و پر رنگ و لعاب دیجیتالی عادت میکنند، سختتر جلب بازیهایی میشوند که نیاز به تمرکز، آرامش و به کار گرفتن تخیل دارند. و در نتیجه، کمتر میتوانند از طریق کشف و یا ایجاد بازیهای جدید خود را سرگرم کنند.
بنابراین، زمان استفاده از ابزارهای نمایشی و دیجیتالی آنها را کاهش دهید و آن را با اسباببازیهای مناسبتر جایگزین کنید.
میزان متناسبی از چالش را برای کودکان ایجاد کنید.
برای اینکه کودکان بتوانند با اتکا به تواناییهای خود به فعالیت مستقلانه بپردازند، میبایست سطح مناسبی از چالش را تجربه کنند. اگر بازی و فعالیتها خیلی آسان باشند، زود خسته خواهند شد. و اگر خیلی سخت باشند، ناامید و مأیوس از توانایی خود. البته کودکان مختلف آستانههای متفاوتی برای چالشپذیری دارند. بنابراین، اسباببازیها و بازیها را طوری برنامهریزی کنید که علایق فرزندتان را در نظر داشته باشید.
از اصلاح یا هدایت مداوم بازیهای فرزندتان خودداری کنید.
اجازه دهید گاهی اوقات کودکان رهبری بازی را به دست بگیرند و مطابق با آن از تخیل خود پیروی کنند. هر چه بیشتر تخیل آنها را تقویت کنید، بیشتر خواهید دید که مستقلانه شروع به بازی میکنند.
آخرین مطالب
مطالب پربازدید
خبرنامه ایمیلی ما را دنبال میکنید؟
Please make sure that AcyMailing is installed and activated.